Gå til hovedindhold

ESAA Sportsgrene

Du kan her læse information om de enkelte sportsgrene. Læs om morgentræning, træningssteder, træningsmiljø mv.

 • Læs op

Indhold

  Amerikansk fodbold

  Aarhus Tigers og ESAA - et talentudviklings samarbejde

  Atletik

  Aarhus er en af de væsentligste byer i dansk atletik. Dansk Atletik Forbund har placeret Elitekraftcenter Vest (EKC) i Aarhus, og byen tilbyder optimale rammer for udøverne. Samtidig hører nogle af landets stærkeste klubber til i Aarhus, hvorfra der både i klub- og landsholdsregi er daglig træning i området omkring Ceres Park.

  Badminton

  Aarhus' badminton-historie rækker langt tilbage - byen har gennem mange år vist, at træningsmiljøet i byens klubber er stærkt og produktivt. Klubberne samarbejder om blandt andet talentudvikling under projektet "Aarhus vejen"

  Ballet

  Hvis du danser klassisk ballet eller moderne dans på elite niveau men finder det svært ved at få skole og træning til at gå op i en højere enhed, har du gennem ESAA morgentræning muligheden for at få struktureret din hverdag således at du kan gå all in i både sport og skole.

  Basketball

  Dansk basket er i rivende udvikling, og samarbejdet mellem Danmarks Basketball Forbund og de aarhusianske klubber sikrer, at du som spiller har de bedste forudsætninger for at udvikle dit talent og nå dine mål.

  Brydning

  Brydesportens historiske rødder er velkendte. ESAA samarbejder med Brydeklubben Thrott om at skabe rammer for talentudvikling i dansk brydning.

  Cyklesport

  Aarhus – Danmarks hotspot for talentudvikling

  Dansesport

  Dyrker du dans som sport er dette ESAA linjen for dig, hvad enten det handler om sportsdansene i standard/latin eller stilarter som f.eks Hip/Hop, Breaking og Disco freestyle mv.

  Fodbold kvinder

  Er du ambitiøs og dygtig ung pigefodboldspiller, så tilbyder ESAA dig optimale rammer for at kombinere din fodboldudvikling med uddannelse.

  Fodbold mænd

  ESAA er et træningstilbud for de dygtigste fodboldspillere i Aarhus. ESAA samarbejder med AGF omkring talentudviklingen i fodbold for drenge.

  Gymnastik

  ESAA-gymnastik og Springcenter Aarhus er rammen omkring et af de bedste elitetræningsmiljøer i landet og de unge bliver en del af et udviklende socialt miljø

  Håndbold kvinder

  ESAA Håndbold – en central medspiller i den lokale talentudvikling

  Håndbold mænd

  ESAA Håndbold – en central medspiller i den lokale talentudvikling

  Judo

  Judo-sporten udvikler sig på verdensplan - og Århus Judo Klub er med fremme i Danmark.

  Orienteringsløb

  Orientering er udnævnt til verdensklasse forbund i Team Danmark - og kraftcenteret i Aarhus har gennem de sidste år markeret sig på strålende vis, med medaljetagere til de største internationale mesterskaber!

  Sejlsport

  Det aarhusianske talent- og elitemiljø er enestående med højt niveau og mange muligheder for at træne og sejle kapsejlads i internationale miljøer fra Aarhus Bugt klubberne.

  Svømning

  Både dansk svømning og århusiansk svømning hører traditionelt til i toppen af svømmeeliten, og med de flotte faciliteter på Aarhus Svømmestadion, og de dygtige trænere i AGF svømmeklub/Aarhus Swim, så kan ESAA elever i svømning regne med de bedste rammer for deres svømmekarriere.

  Taekwondo

  Her kan du læse mere om samarbejdet mellem ESAA og Taekwondo

  Tennis

  I Aarhus er de to store klubber Aarhus 1900 Tennis og Skovbakken Tennis stærke ESAA samarbejdspartnere i at udvikle de lokale tennistalenter.

  Triatlon

  Aarhus 1900 Triathlon er Jyllands største triatlonklub, og indehaver af Danmarks største ungdomsafdeling – 1900 Tri Alligators.

  Øvrige sportsgrene

  ESAA kan også tilbyde træning til udøvere fra andre sportsgrene end de sportsgrene som vi har disciplinspecifikke aftaler med.

  Sidst opdateret: 10. april 2024