Gå til hovedindhold

Håndbold kvinder

ESAA Håndbold – en central medspiller i den lokale talentudvikling

 • Læs op

Indhold

  Håndboldklubberne i Aarhus Kommune har i en lang årrække udviklet elitehåndboldspillere på nationalt og internationalt niveau. For at sikrer den fortsatte talentudvikling har ESAA, i tæt samarbejde med JHF Kreds 5 og DHF, gentænkt strukturen for talentarbejdet. Det har resulteret i et nyt samlet talentudviklingsmiljø - Aarhus Talentcenter (ATC), hvor ESAA morgentræningen og ESAA Talentklasser er en afgørende medspiller.

  En vigtig del af det sammenhængende talent- og træningsmiljø tager dagligt afsæt i Dual Career med ESAA Talentklasser og omfatter et tæt samarbejde mellem skole/ungdomsuddannelse, de lokale foreninger, trænere,

  JHF Kreds 5 og DHF – alt sammen med den enkelte spiller/elev i centrum.

  I praksis koordinerer og administrer JHF Kreds 5 Aarhus Talentcenter og dermed også ESAA-håndbolddelen, dette er med til at sikre, at alle håndboldforeninger i Kreds 5/Aarhus Kommune er repræsenteret i samarbejdet.

  For elever i en ESAA Talentklasse er der fast håndboldtræning på skemaet to gange om ugen. ESAA morgentræningen foregår tirsdag og torsdag kl. 07.30-09.00 i Bellevue hallen, Vestre Strandallé 170, 8240 Risskov.

  Der er ESAA bustransport fra Bellevuehallens P-plads kl. 09.25 til undervisningsstederne efter morgentræning.

  ESAA morgentræning er meget mere end håndboldtræning. Det er blandt andet også styrke- og basistræningen som er geografisk opdelt, så spillere fra Sydbyen styrketræner i Team Danmarks styrketræningslokaler på Atletion og spillere fra Nordbyen styrketræner i Bellevue. Andre ESAA-aktiviteter f.eks. præstationsoptimering, coaching forløb og Rookie-kurser foregår på Atletion. Det samme gælder Fysioterapi og Eyebab koordinationstræning           

  Sidst opdateret: 31. maj 2024