Gå til hovedindhold

Atletik

Aarhus er en af de væsentligste byer i dansk atletik. Dansk Atletik Forbund har placeret Elitekraftcenter Vest (EKC) i Aarhus, og byen tilbyder optimale rammer for udøverne. Samtidig hører nogle af landets stærkeste klubber til i Aarhus, hvorfra der både i klub- og landsholdsregi er daglig træning i området omkring Ceres Park.

 • Læs op

Indhold

  Den største atletikklub, Aarhus 1900 AL, er omdrejningspunkt for elitearbejdet i EKC og talentarbejdet i ATK Talentcenter Aarhus. Der tilbydes ESAA træning for udøvere fra alle aarhusianske atletikklubber

  Atletikken byder på et højt fagligt niveau på trænersiden. Både landstrænere og klubtrænere har deres daglige gang på stadion, og forestår dagligt højkvalificeret træning på nogle af landets bedste atletikfaciliteter.

  ESAA elever i atletik træner sammen med landsholdsudøvere, hvor der ved morgentræninger trænes efter samme årsplan. Træningen vil dog blive tilpasset alderstrin i forhold til både mængde og intensitet.

  I det daglige er der to trænere ved alle morgentræninger. Det er to af de tre faste ESAA trænere, der står for træningen i henhold til vores træningsplaner (se links nederst på siden). Lejlighedsvis deltager nogle af vores ESAA-gæstetrænere også i morgentræningen. Der er udarbejdet et pensum for såvel vores vægttræning om tirsdagen, samt for torsdags træning, således man kan danne sig et billede af hvad man får med sig fra ESAA atletik træningen.

  I udendørssæsonen trænes der på stadion (Ceres Park) og i skovene omkring Atletion.

  I indendørssæsonen trænes der i Aarhus Atletik- og Løbeakademi (Havreballe Skovvej)  og i Team Danmark styrkelokalet.

  Sidst opdateret: 10. april 2024