Gå til hovedindhold

Sportsernæring

På ESAA er der fokus på sportsernæring hos udøverne for at sikre optimal udvikling, trivsel, vækst og præstation. ESAA sportsernæring tager udgangspunkt i De officielle Kostråd samt anbefalinger fra Team Danmark.

 • Læs op

Indhold

  På ESAA ønsker vi udøvere med viden om sportsernæring, hvorfor vi i 8. klasse, i samarbejde med studerende fra VIA University College, afholder ESAA-tema forløb omkring basis sportsernæring. Til at støtte de unge udøvere i sportsernæringen, afholdes der årligt oplæg for forældre, således forældrene også oplyses herom.

  Det materiale, som undervisning og kurser tager udgangspunkt i er "ESAA - Basis Sportsernæring" som er opdateret i forhold til gældende kostråd og Team Danmark anbefalinger i november 2022.

  Vi har lavet en række videoer, der forklarer grundstenene i ernæring. Sportsernæringsvideoerne findes her.

  For 10. klasse og opefter tilbyder ESAA individuel kostvejledning for udøverne. Dette kan fungere som en guide, sparring eller optimering af den måde udøverne i forvejen håndterer deres ernæring. Hvis du gerne vil have individuel kostvejledning, skal du følge linket herunder.
  På denne måde arbejder vi ved ESAA med ernæring på et mere generelt niveau i de yngre klasser og mere specifikt og individualiseret, når udøverne bliver ældre.

  Individuel kostvejledning
  Sidst opdateret: 10. juni 2024