Gå til hovedindhold

Risskov Efterskole

Risskov Efterskole er et godt sted for nye venner, faglig fordybelse samtidig med gode muligheder for at dyrke sin individuelle sport.

 • Læs op

Indhold

  Risskov Efterskole tilbyder 8 linjer: Basketball, Sport Xplore, Tekstil & Design, Gastronomi, International, Arkitektur & Design, Surf & Street og Dans

  "TRYGGE RAMMER - skaber bedre sportsfolk"
  Et samarbejde mellem Elite Sports Akademi Aarhus (ESAA) og Risskov Efterskole, gør det muligt for Aarhusianske idrætsforeninger at trække unge elitesports-folk fra hele Danmark til Aarhus og gøre dem endnu dygtigere. Opskriften er trygge rammer, struktur samt tid til øget træningsmængde og sociale aktiviteter.
  Når eleverne flytter ind hos Risskov Efterskole, flytter de ind i trygge rammer. Her er der obligatoriske fag som dansk, matematik og engelsk, de skal deltage i for at gennemføre deres 9. eller 10. klasse.
   
  Opholdet på Risskov Efterskole sikrer, at ESAA-eleverne også får plads i kalenderen til sociale aktiviteter og samvær med de nye venner, de har fået på skolen. Der bliver også struktur på træningen. Risskov Efterskole sikrer hul i kalenderen, så ESAA-eleverne kan gå til morgentræning to gange om ugen samt træne i deres klub om efter middagen og om aftenen. Erfaringer viser, at hvis man ikke har tid til et socialt liv ved siden af studier og træning, så "knækker" man hurtigere halsen både skolemæssigt og sportsmæssigt, når man er så langt hjemmefra. Gennem struktur kan der skabes åndehuller for eleverne og give dem plads i hverdagen til også at lave sociale aktiviteter.

   
  Støtte og vejledning
  For at støtte eleverne bedst muligt tilbyder Risskov Efterskole uddannelsesvejledning samt udleverer planer, der kan hjælpe eleverne med at strukturere deres hverdag. Skolen har også et kontaktlærersystem, der går ud på, at eleverne kan mødes med deres lærere i øjenhøjde og vende og dreje de udfordringer, de går og tumler med i hverdagen. Vi tror på, at hvis vi hjælper vores elever med at få lagt et godt og stabilt fundament i 9. og 10. klasse, så står de bedre rustet til også at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse inden for normeret tid. Sportsfolk, som jo netop er kendt for at være gode til at fokusere og præstere, når de skal, kan sagtens opnå både en flot eksamen og en sportskarriere på samme tid, men det kræver, at den trygge base er etableret. Med samarbejdet mellem ESAA og Risskov Efterskole er der i Aarhus nu skabt et eliteidræts-uddannelsestilbud i trygge rammer og under pædagogisk opsyn. Samarbejdet giver fremover de Aarhusianske idrætsforeninger langt bedre muligheder for at tiltrække unge talenter fra hele landet.

  Fakta om skolen:

  • 160 elever
  • Forstander: Else Marie Hansen
  • Bestyrelsesformand: Christina Baluna Hostrup 
  • Beliggenhed nær skov og strand og kun 3 km fra Aarhus C.

   Faciliteter:

  • Eget fitnesscenter/spejlsal, sportshal, auditorium, IT lokale og TV-stue
  • Internetadgang fra hvert lokale samt i et af opholdsrummene
  • Udendørs streetbasket- og beachvolleybane og hyggelige fællesrum
  • Afstand til Vejlby-Risskov Centeret er 1 km.
  Sidst opdateret: 4. december 2023