Gå til hovedindhold

Cyklesport

Aarhus – Danmarks hotspot for talentudvikling

 • Læs op

Indhold

                 

  Med ESAAs Cykleprogram får du mulighed for at træne i et af Danmarks bedste og varierede terrænner med uendelige muligheder for variation. Udover gode bakker kan Aarhus også byde på bane- og crosstræning på Aarhus Cykelbane – samt Marselisborg Skovenes MTB-spor og mange kilometer grusveje til cyklecross og gravel.

  ESAA har samarbejde med Cykle Klubben Aarhus, som dedikerer sig til at skabe en unik talentudvikling for unge cykelryttere. Ryttere, der deltaget i CK Aarhus' forskellige træningstilbud i løbet af de seneste 15 år er blevet proffesionelle ProTour ryttere, Continental-ryttere eller fået medaljer ved Danmarksmesterskaber i Landevej, TT, MTB, Bane og Cyklecross. I 2022 udgaven af Post Nord Danmark Rundt deltog 5 ryttere, som i dag eller tidligere har været en del af CK Aarhus' træning.

  ESAA-træningen koordineres af tidligere 4x Danmarksmester i Cyklecross, som har kørt som professionel og har 15 års trænererfaring fra Danmark, Tyskland og USA. Parbo er desuden tidligere Nordisk Mester i MTB-marathon og har kørt landevejcykling på eliteplan.

         
  Igennem ESAA bliver du en del af et trænings- og uddannelsesprogram med et helhedsorienteret mål om at sikre cykelrytterens udvikling både fysisk, sportsligt og mentalt. Der fokuseres på at finde de små ting, der kan udvikles i dag og kan gøre en stor forskel i karrieren i fremtiden.

  I perioden fra 8-klasse til 3G-niveau udvikler cykelryttere sig kropsligt i forskellige hastigheder. ESAAs Cykleprogram sikrer at både en hurtig og en sen kropslig udvikling ikke forhindrer at man kan få støtte og passende udfordringer, så man kan blive god cykelrytter som voksen.

  I skoleåret 2023-2024 er 7 ryttere indskrevet i ESAAs Cykleprogram. De er aktive indenfor  disciplinerne: MTB, Landevej, Cyklecross og Banecykling. 


  Efterskole
  Overvejer du efterskole, kan du få et fantastisk år, hvor du kombinerer skolegang på Risskov Efterskole med morgentræning – sammen med noget af Danmarks bedste klubtræning inden for landevej, mountainbike, bane og cyklecross. Således får du både nye skolekammerater - og nye klubkammerater.

  Samarbejde med Teams
  CK Aarhus samarbejder med eliteteamet Bache JS.dk og profholdet Team ColoQuick. I løbet af skoleåret får man derfor mulighed for at træne og tale med nogle af Danmarks bedste og mest erfarne cykelryttere. Udover enkelte gæstetræninger arrangeres der også en vintertræningslejr på Aarhus Cyklebane med udvalgte teamryttere.
   

  Træningen har i vinter/forår fokus på bevægelses-, smidighed-, balance- og tværgående koordinationstræning for hele kroppen. Igennem træningen får eleverne aktiveret flere muskelgrupper - end de vil gøre ved cykling alene. Det sker, for at forberede eleverne til den kommende sommersæson og for at sikre, at kroppen er klar til at tage imod øget træningsmængde - og ikke mindst - for at forhindre skader. 

  Udøverne får desuden igennem træningerne redskaber til selv at arbejde med styrke og smidighed - så de på sigt kan indarbejde gode rutiner. 

  Træningen sker i fællesskab og vi arbejder med at blive bedre enkeltvis - og som gruppe. Alt i alt er træningerne med til at gøre eleverne mere robuste mentalt og fysik - og stærkere som gruppe.

  Senere i forløbet vil træningerne efter aftale kunne starte kl. 7 eller kl. 6, så vi kan komme på langtur - og få trænet udholdenhed, bakker, intervaller og tricks til løbssituationer. 


  Her kan du finde oplysninger om Cykelsport STAFF

  Her kan du finde oplysninger om Cykelsport STAFF
  Sidst opdateret: 10. april 2024