Sportsdans (standard/latin) har været en ESAA sportsgren siden 2013, men igennem de seneste år er linjen - med den mangedobbelte verdensmester, Kristina Juul Stokkebroe som faglig ansvarlig og den mangeårige lokale og nationale eliteleder og sportschef, Henrik Larsen som koordinator - blevet udviklet og udbygget til os at rumme stilarter som feks Hip/Hop, Breaking og Disco freestyle mv. Så uanset indenfor hvilken genre du dyrker dans som Elitesport, tilbyder denne ESAA linje dig et setup der vil være yderst gavnlig for din videre udvikling.

ESAA Dansesport er forankret i Aarhus Sportsdanserforening, og der trænes blandt andet i foreningens lokaler på Arresøvej 43, 8240 Risskov.

Træningssteder: Aarhus Sportsdanserforening, Arresøvej 43, 8240 Risskov, Balletakademiet, Mejlgade 44B, 8000 Aarhus C samt Ceres Park, Stadion Alle, 8000 Aarhus C

Morgentræningerne for dansesport linjen er typisk struktureret således at der den ene morgen primært trænes i ens egen dansedisciplin i et fælles energifyldt miljø. Vores faglige ansvarlige Kristina Juel Stokkebroe (5-dobbelt verdensmester i Sportsdans) har udviklet et effektivt træningskoncept, hvor eleverne/atleterne i samme lokale - uanset stilart - træner i deres egen disciplin. Vores trænere koordinerer og styre træningsforløbet, og i slutningen af træningen viser danserne hinanden deres aktuelle kunnen på den koreografi man har trænet på netop denne morgen.

Den anden morgen - typisk tirsdag - fokuserer vi på stimuli træning i alternative bevægelses former som er yderst gavnlig for videreudviklingen af alle dansere uanset genre, og som supplement til egen disciplin specifik træning. Pt fokuserer vi på aktiviteterne yoga, ballet samt progressing ballet, men har løbende øje på yderligere relevante emner. Ved nogle af disse træninger samarbejder vi med ESAA balletlinjen til stor fælles gavn for begge linjer.

Endelig har Styrketræning også en stor rolle i vores faste morgentræninger. Team Danmarks fysisk træner, Line Hovgaard, er faglig ansvarlig for dette område, så også disse træninger er målrettet imod gavnlige øvelser og programmer for netop konkurrence dansere.

Ift planlægningen af den konkrete kalender for disse morgentræninger, tilstræbes det at der i opbygningen tages hensyn til nøgle konkurrencer for den enkelte ESAA atlet/elev. Et eksempel på hvordan en sådan halvårsplan kan se ud, kan ses her:

Du kan finde oplysninger på STAFF her