Status

18. januar 2021

Med baggrund i de nyeste coronarestriktioner, er vi nødsaget til at forlænge nedlukning af al ESAA træning med fysisk fremmøde til og med  7. februar 2021

Online træningen kører som hidtil - dvs både online basistræning / disciplinspecifik træning og individuel vejledning. Dette gælder også fysioterapi

Alle ESAA udøvere forventes at deltage i virtuel træning tirsdag og torsdag morgen i morgentræningstiden. Enten virtuel basistræning eller virtuel disciplinspecigik træning.

Alle ESAA trænere står til rådighed med råd og vejledning til udøverne

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. januar 2021

Godt Nytår!

I morgen tidlig, tirsdag den 5. januar, er vi klar med en ny omgang corona tilpasset træning.

Det er vores håb og intension, at vi i de næste 2 uger lykkes med at intensivere on-line træningen og virtuel rådgivning og vejledning, forhåbentlig til motivation og gavn for alle ESAA udøvere.

Virkeligheden er stadig at al indendørs ESAA træning lukket ned på grund af corona restriktioner. Udendørs ESAA træning gennemføres i en corona tilpasset version, og en række idrætsgrene, som normalt træner indendørs, vil rykke træningen udendørs. Styrketræning, basistræning og fysioterapi vil også blive on-line baseret.

Du vil via din ESAA koordinator og ESAA træner få besked om, hvilket træningsset-up du bliver en del af, og hvordan det gennemføres i din idræt.

Desuden kan du orientere dig på nedenstående links:

On-line talentudvikling

Regler for hvem der kan bruge styrketræning (professionel sport) 

Hvis du har spørgsmål eller brug for råd og vejledning omkring din corona-træning er du velkommen til at kontakte din ESAA koordinator/træner, eller ESAA´s fysiske trænere/fysioterapeuter (kontaktoplysninger på www.esaa.dk) . Du er også velkommen til at kontakte Ole Keldorf, ESAA sportschef på ok@esaa.dk

Sidst men ikke mindst en reminder: Vedholdenhed er en afgørende faktor i talent- og  elitesport.  Ny hjerneforskning peger på, at op mod 80 procent af al succes i livet skyldes vedholdenhed, eller sagt med en one-liner: ”80 percent of success is showing up” (Woody Allen).

God træning!

-----------------------------------------------------------------------------

10. dec2020:

ESAA indendørs morgentræning er lukket ned indtil 3. januar 2021. (Det vil dog være muligt i enkelte tilfælde at gennemføre udendørs træning i små grupper på max 10. Uden adgang til omklædning og bad/toilet)

Der gennemføres virtuel træning i flere sportsgrene - kontakt din træner for info herom

Læs mere om træning og fys her

ESAA busserne kører IKKE i uge 50 og 51

ESAA kontoret arbejder hjemmefra - men du kan træffe os på

 • Ole Keldorf: oke@aarhus.dk / 29208386
 • Ulla Kolding: koul@aarhus.dk / 41854182

----------------------------------------------------------------------------

3. december 2020

 1. Der er krav om mundbind, når man går ind til og ud fra morgentræning. Alle medbringer selv mundbind. Krav om mundbind i ESAA bussen gælder stadig. 
 2. ESAA styrketræning (både i nord og syd) deles i 2 hold, da der nu kun må være 20 personer i styrkelokalet og 10 i cardio
 • kl 07.30-8.25: udøvere på ungdomsuddannelse
 • Kl 08.30-09.25: udøvere i folkeskolens talentklasser

Omklædning: vi anbefaler stadig at man klæder om hjemmefra, idet der er meget begrænset plads i omklædningsrummene ved TD styrke på Ceres Park

Man kan  ikke deltage i ESAA morgentræning eller andre ESAA tilbud, som kræver fysik tilstedeværelse, hvis:

 1. Man er smittet med corona
 2. Har symptomer på corona
 3. Har været i ”nærkontakt” med en person, der er konstateret smittet med Corona. Nærkontakt betyder, at have været sammen med vedkommende inden for 1 meter i mindst 15 minutter.

Hvis du som udøver er omfattet af ovenstående skal du gå i karantæne og lade dig teste.

Du  kan komme til ESAA træning igen efter følgende retningslinjer:

 1. Hvis du ikke haft symptomer : 7 dage efter testtidspunkt.
 2. Hvis du har haft symptomer: skal du være symptomfri i 48 timer

I forlængelse heraf opfordrer vi  alle til omhyggeligt at følge såvel myndigheds anbefalinger og restriktioner som lokale anbefalinger og restriktioner, og i øvrigt at passe på hinanden.

For yderligere oplysninger - tjek www.coronasmitte.dk

--------------------------

GENERELT:

Vi skal fastholde balancen mellem på den ene side et stærkt ønske om at træne og den anden side et krav om, at alle corona restriktioner skal overholdes. Når vi lykkes med det, kan vi fortsætte træningen og talentarbejdet.

SÅ HUSK:

 • Ingen fremmøde, hvis du er syg/småsyg
 • Hold afstand i træningssessionerne
 • Brug håndsprit inden og i løbet af træningen
 • Brug af mundbind er obligatorisk i ESAA bussen for både chauffør og passagerer. Du medbringer selv
 • Omklædning efter morgentræning kan kun ske, hvis de lokale forhold tillader det (antal udøvere i omklædning /afstand osv. I forhold til corona) – spørg din ESAA koordinator!
 • Hvis du er testet positiv for corona, skal du straks underrette dit træningsmiljø og ESAA

Se Aarhus Kommunes information - Særligt til unge 

Det er muligt at bestille tider til fysioterapi – ligesom lægeordning og mentaltrænerordning kører. Man vil i disse situationer blive mødt af personale med mundbind.