Talentudvikling - De lokale håndboldklubber i Aarhus kommune har i en lang årrække udviklet elitehåndboldspillere på nationalt og international niveau.

En stribe håndbolsspillere der er opvokset i Aarhusianske klubber kan lige nu opleves i Håndboldligaen og som U- eller A-landsholdspillere.

ESAA er en vigtig del af det Aarhusianske Talentudviklingsmiljø, som i tæt samarbejde med de lokale håndboldklubber, er med til at skabe rammerne for en overskuelig og målrettet hverdag for de unge talenter. 

ESAA sikre der både tages hånd om udøverens ungdomsuddannelse og samtidig giver optimale betingelser for talentudviklingen i et elitært miljø.

I praksis varetager Aarhus United’s talentafdeling (U18) dagligdagen for ESAA håndboldpiger, dette er med til at sikre, at en lang række lokale klubber er repræsenteret i samarbejdet. Idrætshøjskole i Aarhus (IHA) er også medspiller i samarbejdet.

At det er Aarhus United’s talentafdeling som i praksis står for træningen sikre samtidig de ældste og dygtigste talenter adgang til de bedste ungdoms- og seniormiljøer i Aarhus bla. Aarhus United ligahold. 

ESAA morgentræningerne i hallen samt styrketræningen foregår primært i Vejlby-Risskov Idrætscenter. 

Styrketræningen kan foregår på Atletion. Basistræningen er på Atletion.

ESAA folkeskole-elever kan gå på både Ellevang skole og Rundhøj skolen, samt 9. og 10. klassetrin på Risskov Efterskole.

ESAA elever kan efter folkeskolen fortsætte ESAA udøvere på en ungdomsuddannelse og kan her vælge mellem en lang række ungdomsuddannelse i både Nord- og Sydbyen.

 

Find staff i Håndbold kvinder her