Talentudvikling - De lokale håndboldklubber i Aarhus kommune har i en lang årrække udviklet elitehåndboldspillere på nationalt og international niveau.

En stribe håndboldspillere der er opvokset i aarhusianske klubber kan lige nu opleves i Håndboldligaen og som U- eller A-landsholdspillere.

ESAA er en vigtig del af det aarhusianske Talentudviklingsmiljø, som i tæt samarbejde med de lokale håndboldklubber, er med til at skabe rammerne for en overskuelig og målrettet hverdag for de unge talenter. 

ESAA sikre der både tages hånd om udøverens ungdomsuddannelse og samtidig giver optimale betingelser for talentudviklingen i et elitært miljø.

I praksis varetager Aarhus United’s talentafdeling (U18) dagligdagen for ESAA håndboldpiger, dette er med til at sikre, at en lang række lokale klubber er repræsenteret i samarbejdet. Idrætshøjskole i Aarhus (IHA) er også medspiller i samarbejdet.

Det er Aarhus United’s talentafdeling (U-19) som har ansvaret for at sikre kvaliteten af ESAA-morgentræning og blandt andet står for at ansættelsen af trænere. Det sikre samtidig de ældste og dygtigste ESAA elever direkte adgang til de bedste ungdoms- og seniormiljøer i Aarhus bl.a. Aarhus United ligahold, men også hold i divisionrækkerne. 

ESAA morgentræningerne i hallen samt styrketræningen foregår i Bellevue hallen, Vestre Strandallé 170, 8240 Risskov

Styrke- og  basistræningen kan også foregå på Atletion ligesom andre ESAA aktiviteter f.eks. coaching forløb og rookie kurser forgår på Atletion.

ESAA folkeskole-elever kan gå på enten Ellevangskolen og Rundhøjskolen, samt har mulighed for at gå i 9. og/eller 10. klassetrin på Risskov Efterskole.

ESAA elever kan efter folkeskolen fortsætte som ESAA udøvere eller Team Danmark udøvere på en ungdomsuddannelse og kan her vælge mellem en lang række ungdomsuddannelse i både Nord- og Sydbyen.

Find staff i Håndbold kvinder her