Dansesport

Morgentræningerne for dansesport linjen er struktureret således at den ene morgen - typisk torsdag - trænes i ens egen dansedisciplin i et fælles energifyldt miljø på Arresøvej 43 i Risskov. Vores faglige ansvarlige Kristina Juel Stokkebroe (5-dobbelt verdensmester i Sportsdans) har udviklet et effektivt træningskoncept, hvor eleverne/atleterne i samme lokale - uanset stilart - træner i deres egen disciplin og med trænere til at koordinere og styre træningsforløbet, og hvor der også er plads til at i slutningen af træningen viser hinanden deres aktuelle kunnen på den koreografi man har trænet på netop denne morgen.

Den anden morgen - typisk tirsdag - fokuserer vi på stimuli træning i alternative bevægelses former som er yderst gavnlig for videreudviklingen af alle dansere uanset genre, og som supplement til egen disciplin specifik træning. Pt fokuserer vi på aktiviteterne yoga, ballet samt progressiv ballet, men har løbende øje på yderligere relevante emner. Ved nogle af disse træninger samarbejder vi med ESAA balletlinjen til stor fælles gavn for begge linjer.

Endelig deltager vi også lejlighedsvis i de fælles ESAA basistræninger, ligesom vi også har Styrketræning på programmet, hvor vi har Team Danmarks fysisk træner, Line Hovgaard som faglig ansvarlig, således at også disse træninger er målrettet imod gavnlige øvelser for netop konkurrence dansere.

Ift planlægningen af den konkrete kalender for disse morgentræninger, tilstræbes det at der i opbygningen tages hensyn til nøgle konkurrencer for den enkelte ESAA atlet/elev. Et eksempel på hvordan en sådan halvårsplan kan se ud, kan ses her: