Træningssteder: 
Team Danmark træningslokaler. Sportens Hus, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C

Aarhus Tigers baner. Bøgeskovgaard Idrætsanlæg, Engelundsvej 11, 8260 Viby 

Samarbejdet mellem Aarhus Tigers og ESAA er et træningstilbud for talenter indenfor amerikansk fodbold. Vores hovedfokus er grundlæggende udvikling af udøverens basale kompetencer relateret til amerikansk fodbold. Vi fokuserer meget på fysisk træning og det at få et sundt og bæredygtigt forhold til at styrketræne, samt træne kredsløbet med henblik på sportens krav. 

Den mere idrætsspecifikke træning foregår på Aarhus Tigers anlæg, hvor vi i høj grad fokuserer på bevægelser og motoriske kompetencer, som relaterer sig til amerikansk fodbold. Vi arbejder i særdeleshed med retningsskift, hop, reaktion og forståelse af vægtfordeling. 

 

Træningen varetages af trænere fra Aarhus Tigers med mange års erfaring fra sporten og med de fornødne kompetencer indenfor planlægning og afvikling af optimal fysisk træning. 

 

Træningssted: Aarhus Atletik- og Løbeakademi, Ceres Park og TD styrketræningslokale

Træningssted: Team Danmark hallen, Ceres Park og Højbjerg hallen, Hjulbjergvej 7A, 8270 Højbjerg

Find rammetrænings plan for badminton her

Træningssted: Balletakademiet, Mejlgade 44b, 8000 Aarhus C

Find årshjul for ballet-træning her

Trænings sted: Vejlby Risskov Hallen og styrketræning i Vejlby Risskov Centeret

Træningssted: Vejlby Risskov Centeret, Vejlby Centervej 57, 8240 Risskov

Træningssted: Kampsportscenteret, Ceres Park

Mødested Aarhus Cyklebane, Jyllands Alle 79, 8000 Aarhus C

Træningen har i vinter/forår fokus på bevægelses-, smidighed-, balance- og tværgående koordinationstræning for hele kroppen. Igennem træningen får eleverne aktiveret flere muskelgrupper - end de vil gøre ved cykling alene. Det sker, for at forberede eleverne til den kommende sommersæson og for at sikre, at kroppen er klar til at tage imod øget træningsmængde - og ikke mindst - for at forhindre skader. 

Udøverne får desuden igennem træningerne redskaber til selv at arbejde med styrke og smidighed - så de på sigt kan indarbejde gode rutiner. 

Træningen sker i fællesskab og vi arbejder med at blive bedre enkeltvis - og som gruppe. Alt i alt er træningerne med til at gøre eleverne mere robuste mentalt og fysik - og stærkere som gruppe.

Senere i forløbet vil træningerne efter aftale kunne starte kl. 7 eller kl. 6, så vi kan komme på langtur - og få trænet udholdenhed, bakker, intervaller og tricks til løbssituationer. 


Træningssteder: Aarhus Sportsdanserforening, Arresøvej 43, 8240 Risskov, Balletakademiet, Mejlgade 44B, 8000 Aarhus C samt Ceres Park, Stadion Alle, 8000 Aarhus C

Morgentræningerne for dansesport linjen er typisk struktureret således at der den ene morgen primært trænes i ens egen dansedisciplin i et fælles energifyldt miljø. Vores faglige ansvarlige Kristina Juel Stokkebroe (5-dobbelt verdensmester i Sportsdans) har udviklet et effektivt træningskoncept, hvor eleverne/atleterne i samme lokale - uanset stilart - træner i deres egen disciplin. Vores trænere koordinerer og styre træningsforløbet, og i slutningen af træningen viser danserne hinanden deres aktuelle kunnen på den koreografi man har trænet på netop denne morgen.

Den anden morgen - typisk tirsdag - fokuserer vi på stimuli træning i alternative bevægelses former som er yderst gavnlig for videreudviklingen af alle dansere uanset genre, og som supplement til egen disciplin specifik træning. Pt fokuserer vi på aktiviteterne yoga, ballet samt progressing ballet, men har løbende øje på yderligere relevante emner. Ved nogle af disse træninger samarbejder vi med ESAA balletlinjen til stor fælles gavn for begge linjer.

Endelig har Styrketræning også en stor rolle i vores faste morgentræninger. Team Danmarks fysisk træner, Line Hovgaard, er faglig ansvarlig for dette område, så også disse træninger er målrettet imod gavnlige øvelser og programmer for netop konkurrence dansere.

Ift planlægningen af den konkrete kalender for disse morgentræninger, tilstræbes det at der i opbygningen tages hensyn til nøgle konkurrencer for den enkelte ESAA atlet/elev. Et eksempel på hvordan en sådan halvårsplan kan se ud, kan ses her:

ESAA årshjul – efterår 2020

Træningssted: - Fredensvang, Terp Skovvej, 8260 Viby - Lyseng Idrætscenter, Lysengvej 1A, 8270 Højbjerg

Træningssted:

  • I uge 32 træner alle på Fredensvang.
  • Fra uge 33 deles morgentræning mellem 2 lokaliteter - Fredensvang og Lyseng Idrætsanlæg. (Spillerne får i uge 32 besked om, hvor de skal træne)

------------------------------

ESAA er et træningstilbud for de dygtigste fodboldspillere i Aarhus. ESAA samarbejder med AGF og IF Lyseng Fodbold omkring talentudviklingen i fodbold for drenge.
Træningen i ESAA regi er træning, hvor vi har stort individuelt fokus. Der trænes 2 gange ugentligt, hvor den enkelte spiller matches i et elitemiljø.

I praksis betyder dette, at træningen er planlagt efter den enkelte spillers behov, hvor der vil være fokus på, hvad spilleren skal udvikle for at fortsætte sin udviklingskurve.

Morgentræningen varetages af Elitetrænere, der alle er veluddannede og har en funktion omkring AGF's og IF Lysengs bedste ungdomshold. 

Med dygtige trænere og gode faciliteter, har man i Aarhus fundamentet for et talentudviklingsmiljø med mulighed for optimal udvikling af den enkelte spiller.

Du finder årshjul for ESAA træningen her

 

Træningssted: Vejlby Risskov Centret (bane 14+15)

Årshjul for træningen - find det her

Træningssted: VIK hallen, Hvidkildevej 11, 8240 Risskov

Træningssted: Bellevuehallen Vestre Strand alle 170 Risskov

Find årsplan for ESAA morgentræning 2020-21 i håndbold for drenge her

Trænings sted: Bellevuehallerne Vestre Strandallé 170, 8240 Risskov

Du finder årsplan for træningen her

Træningen foregår i Aarhus Judoklub, Finlandsgade 25, 8200 Aarhus

Træningen vil, alt efter sæson, blive baseret på kondition, styrke, koordination, teknik og kamptræning.

Mødested: Aarhus Atletik- og Løbeakademi

Træningssted: Aarhus Sejlklub og Aarhus Atletik- og Løbeakademi, Havreballe Skovvej, 8000 Aarhus C

Du finder årshjul for træningen her

Træningssted: Aarhus Svømmestadion, F. Vestergaardsgade, 8000 Aarhus C

Træningssted: 1900s Tennisanlæg og Skovbakkens Tennisanlæg

Træningssted: Kampsport center, Ceres Park

Find træningsplan for triathlon her